شرط ( بند ) داروی « موردی » برای بسیاری از قراردادهای کوچک و بزرگ داخلی مناسب است. از جهت حقوقی معمولاً طرفین محدودیتی در انتخاب داور یا نوع داوری ( سازمانی یا موردی ) ندارند. اما منطقاً شرط داوری در هر قراردادی باید متناسب با همان قرارداد باشد.

در حال حاضر مقرارت اصلی حاکم بر داوری داخلی ، مقررات باب هفتم قانون آیین دادرسی مدنی (مصوب 1378) است. این مقررات بیشتر ناظر به « داوری موردی » است.

منظور از داوری موردی چیست؟

اصطلاح داوری موردی در مقابل داوری سازمانی بکار می رود. منظور این است که طرفین برای حل و فصل اختلافات خود به سازمان یا نهاد داوری موجودی مراجعه نمی کنند بلکه به موجب قرارداد یا شرط داوری ، بصورت موردی نحوه حل و فصل اختلاف موجود یا احتمالی آینده خود را به داوری ارجاع می دهند. در داوری موردی ممکن است در ضمن قرارداد یا شرط ( بند ) داوری ، اسامی و مشخصات داور یا داوران هم تعیین شوند و یا اینکه تعیین داور به بعد موکول شود.

اهمیت و نحوه نوشتن شرط ( بند ) داروی در داوری موردی

برای آگاهی از اهمیت نحوه نوشتن شرط ( بند ) داروی ، در داوری موردی ، کافیست بدانید که یکی از علل مهم سرگردانی طرفین داوری در دادگاهها و حتی یکی از دلایل هم ابطال آرای داوری توسط دادگاهها ، دقیق نبودن شرط داوری است.

مثلاً این که باب شده در بسیاری قراردادها در ضمن شرط ( بند ) داروی ، اول بر مذاکره توسط طرفین یا نمایندگان آنها تأکید می شود، اینکه برخی ارکان یکی از دو طرف قرارداد (مثل اداره حقوقی اداره طرف قرارداد) به عنوان داور تعیین می شود، این که بنگاه معاملات مسکن (که فاقد شخصیت حقوقی است) به عنوان داور تعیین می شود ، این که بدون تعیین داور معین ، صحبت از داور مرضی الطرفین می شود، این که علاوه بر داوری مراجعه به دادگاه هم پیش بینی می شود ، همه و همه از اشتباهات رایج است که حجم قابل توجهی از پرونده های بلاتکلیف در دادگاهها و پرونده های ابطال رای داوری را به خود اختصاص داده است.

حداقل کار این است که از تکرار اشتباهات رایج مورد اشاره پرهیز کنید و برای تنظیم شرط ( بند ) داروی در قرارداد به جای الگوبرداری از شرطهای داوری مبهم ، دوپهلو و نارسایی که به اشتباه در برخی قراردادها رواج پیدا کرده است، از نمونه شرطهای داوری پیشنهادی سازمان های معتبر داوری الگو برداری و متن شرط نمونه را متناسب با نوع قرارداد خود اصلاح نمایید.

نکات قابل توجه برای نوشتن شرط ( بند ) داوری موردی در قرارداد

1-  در صورتی که شخص یا اشخاص معینی را به عنوان داور انتخاب می کنید حتماً مشخصات دقیق آنان را همراه با کد ملی و نشانی در قرارداد ذکر نمایید.

2-  در انتخاب داور یا داوران نهایت دقت را بعمل آورید.  صداقت و امانت داری داور شرط لازم برای داوری است اما شرط کافی نیست. از آشنایی آنان به موضوع قرارداد و مخصوصاً شناخت دقیق آنان با آیین داوری اطمینان حاصل کنید.

3-  پس از انتخاب داور یا دوران امین و متخصص ، اختیار لازم برای تعیین و تمدید مدت داوری ، نحوه اداره فرایند داوری و صدور رای لازم الاجرا به داور بدهید.

4-  توجه داشته باشید که برابر قانون برخی اشخاص مانند قضات دادگستری و کارکنان شاغل در دادگستری از انتخاب شدن به عنوان داور ممنوع هستند.

بهتر است در صورت وجود هرگونه ابهام ، قبل از امضای قرارداد با وکیل دادگستری مورد اعتماد خود که در زمینه داوری دانش و تجربه کافی دارد ، مشاوره نمایید. سپس متناسب با نوع قرارداد در خصوص آوردن یا نیاوردن شرط ( بند ) داوری در قرارداد ، همچنین در مورد نحوه نوشتن شرط ( بند ) داروی و شرایط و اختیارات داور و . آگاهانه تصمیم بگیرید.

 

منبع سایت: dr-elmi.ir


دفتر وکالت و خدمات حقوقی علمی داوری ,، ,شرط ,داور ,قرارداد ,موردی ,شرط بند ,داوری موردی ,بند داروی ,در قرارداد ,این کهمنبع

طبق گزارش ریاست محترم نهاد قوة قضائیه وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش ....

رأی وحدت رویه قانون تشکیل دادگاه های کیفری

آراء صادره قانون مجازات اسلامی

رای وحدت رویه دعاوی غیرمالی

رأی تخفیف شھریه به فرزندان اعضاء ھیأت علمی و کارکنان دانشگاه ها

رأی وحدت رویه درخواست تخفیف مجازات

رای وحدت رویه قابل تجدیدنظر در دعاوی غیرمالی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

املاک گیلان خرید و فروش زمین باغ هکتاری خانه ویلا آپارتمان در گیلان اسپورت pabloqme5 cant صبرم سر اومد دانلود فایل های آموزشی مهندسی کنترل قیمت خرید لوازم یدکی دامپتراک HD465 چگونه سيستم گوارش سالمي داشته باشيم IRANI دانلود رایگان نرم افزار کامپیوتر و اندروید